Papiersoorten

Papiersoorten voor een geboortekaartje

Full color

Wanneer je de kaartjes in full color af wilt laten drukken, zonder luxe afwerking zoals folie heb je keuze uit de volgende 5 papiersoorten:

  • MAT is wit mat kartonpapier en voelt zacht. (400 grams m2)

  • MAT GEBOBBELD is mat off-white papier met een structuurtje er in, voelt licht gebobbeld aan en heeft een chique en luxe uitstraling. (350 grams m2) De kleuren komen op dit papiersoort warmer uit.

  • PARELMOER is off white met een shimmering in het papier. Het is mat en voelt heel zacht en glad aan. (350 grams m2) De kleuren komen warmer uit op dit papiersoort.

  • SOFT-TOUCH is een papiersoort wat heel zacht aanvoelt en ook steviger van materiaal is. (400 grams m2) Het geeft je kaart een chique uitstraling. Houd er wel rekening mee dat de kleuren op dit papiersoort altijd een tint donkerder uitkomen.

  • 3 LAAGS PAPIER (900 grams m2) (Alleen mogelijk voor kaarten zonder vouw!) Dit is een kaart die opgebouwd is uit 3 lagen karton. Voor de de binnenkern/ middelste laag kan uit een aantal kleuren worden gekozen. Wit, Geel, Licht roze, Donker roze, Licht blauw, Donker blauw, Groen en Zwart. Indien je een proefkaart van deze laatste optie wilt, kost het €15,- voor 1 kaart. Het is ook mogelijk om een gratis staaltje te krijgen van dit papiersoort. Voor een 3 laagse kaart voldoen 2 postzegels op de enveloppe (met of zonder labels en touw erbij)
     

Foliedruk

Kaarten met folie worden gedrukt op soft-touch papier (400 grams m2). Een ander papiersoort is hiervoor niet mogelijk i.v.m. de hechting van de folie op het papier.

De folie wordt vlak/plat op de kaart gedrukt. Dit geeft het beste en meest scherpe eindresultaat.


Let op, heel belangrijk!

De inkt dekt altijd op iedere ondergrond anders, waardoor het op ieder papiersoort iets anders uit gaat pakken qua kleur. Dit is vooral van belang als je een proef besteld op papiersoort a en de bestelling plaatst op papiersoort b. Houd er ook rekening mee dat de proefdruk en de oplage niet tegelijkertijd zijn gedrukt en dat er daardoor altijd een licht kleurverschil kan optreden, dit i.v.m. temperaturen en tijdsverschil in de machine.