Tips and tricks ontwerptool

Tips and tricks ontwerptool

 

Computer - Telefoon

Onze editor kun je gebruiken op je computer en telefoon. Maar voor de fijnste werking, raden we aan om je kaart te ontwerpen op de computer.


Editor

Tip: werk in Google Chrome
De editor werkt het beste in Google Chrome. Deze browser is namelijk helemaal up to date!


Uitlijning - hulpraster

Symmetrie maakt een kaart rustig en daarmee komt het ontwerp goed tot zijn recht. Om ervoor te zorgen dat alle teksten en elementen op jouw kaart netjes zijn uitgelijnd, kan je in de editor het hulpraster aanzetten. Deze vind je rechts bovenin de balk. Als je een tekst of element selecteert en verplaatst, zie je hier een klein rood stipje in het midden. Dat stipje staat voor het midden van dat element. Als je dit element op een van de hulplijnen plaatst, weet je dat jouw element netjes uitgelijnd is!


Uitvullen

Heb je een patroon, kleurvlak of foto als achtergrond gebruikt? Zorg er dan voor dat deze mooi over de marges loopt (zie hierboven). Je kan dit met één klik doen, door in de editor op het icoon van uitvullen te klikken. Zo ben je er zeker van dat er geen witte randjes rondom jouw ontwerp kunnen ontstaan!


Lagen

Wil je een elementje op de achtergrond, of juist op de voorgrond, van je ontwerp plaatsen? Speel hiervoor met de volgorde in onze editor. Zo kan je in één klik iets naar de achter- of voorgrond krijgen.


Ander kaartformaat of -type

Heb je een dubbel kaartje gezien in onze collectie, maar wil je deze liever als enkele kaart? Of andersom? Of heb je een vierkant kaartje gezien, maar wil je deze graag als liggende versie? Weet dat wij elk type en formaat voor je kunnen wijzigen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@hetuilennestje.nl en laat ons weten om welk kaartje in jouw account het gaat en welk kaarttype we ervan mogen maken.


Achtergrond afbeelding van kleur wijzigen

Heb je een ontwerp gevonden waarbij een afbeelding als achtergrond is ingesteld? En wil je deze kleur net iets anders? Stuur dan een mailtje naar info@hetuilennestje.nl en laat ons weten om welke afbeelding het gaat en welke kleur je zou willen. Dan gaan wij kijken wat we voor je kunnen doen!


Extra versie(s) of personalisatie van je ontwerp

Wil je meerdere versies maken van één kaartje? Je kunt gemakkelijk een kopie aanmaken van jouw ontwerp in de editor. Klik op het menu (links bovenin de editor). Je krijgt dan de optie om een kopie te maken.


Veiligheidsmarge

De veiligheidsmarge geeft aan tot hoe ver tekst en andere elementen van de rand van jouw ontwerp moeten blijven. Dit voorkomt dat er tekst of beeld wordt afgesneden of op de rand van je kaartje komt te staan. Deze marge is zichtbaar op je kaart als je tekst of andere elementen in de editor selecteert en verplaatst.


Snijmarge

De snijmarge (afloop) is er voor de minimale speling tijdens het snijden van jouw kaartjes. Heb je een foto of patroon als beeldvullende achtergrond? Laat deze achtergrond doorlopen tot en met de rand buiten je kaartvlak. Zo voorkom je witranden na het snijden en het zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden. Deze marge is zichtbaar buiten je kaart als je tekst of andere elementen in de editor selecteert en verplaatst.


Ontwerp met kader

Dat kan, maar we raden je wel aan om deze maar aan één zijde van jouw kaartje te plaatsen. In verband met de 3 millimeter snijmarge, kan jouw kaartje namelijk iets verschuiven in de snijmachine. Dit kan betekenen dat er bijvoorbeeld aan de linkerkant 2 millimeter meer wordt afgesneden, waardoor je aan de rechterkant 2 millimeter extra hebt. Bij de meeste ontwerpen valt dit niet op. Kies je voor een kaartje met kader, dan kan dit net iets meer opvallen. Bij een kader aan beide zijdes is dit risico nog groter. Wil je advies van onze makers over jouw ontwerp? Neem dan contact met ons op.


LET OP Kleurafwijking

Iedere bestelling die je plaatst is uniek. Dat wil zeggen dat de kleuren per kaart opnieuw worden gemengd in onze machines. Hierdoor kan het zijn dat er een minimaal kleurverschil ontstaat tussen jouw bestellingen; zoals tussen de proefdruk en oplage.


Eigen afbeelding uploaden

Heeft jouw oudere kindje iets geschreven of getekend wat je op het kaartje wilt zetten? Dat is mogelijk! Mail je wensen naar info@hetuilennestje.nl
Je kan ook andere afbeeldingen uploaden maar let er op dat de afbeelding altijd rechtenrvij moet zijn. Plaatjes van internet mogen niet geupload worden.