Wie stuur je een geboortekaartje?

Wie stuur je een geboortekaartje?

Hoeveel geboortekaartjes moet ik bestellen? Dit is afhankelijk van jouw situatie. Hieronder zie je een lijst van mensen en instanties waar je een geboortekaartje naar toe kunt sturen. Denk eraan dat je kaartje per huishouden toestuurt en niet elke persoon een kaartje. Bestel voor de zekerheid wat extra geboortekaartjes, zodat je niet te kort komt. Het is ook leuk om zelf wat geboortekaartje te bewaren om in te plakken, in te lijsten ed.

Begin op tijd met het verzamelen van de adressen zodat je dit niet in je kraamweek hoeft te doen. Je kunt de enveloppen al voor de geboorte van ons ontvangen zodat je die alvast kunt schrijven en kunt voorzien van een postzegel.

Heb je geen zin om de enveloppen te schrijven? Wij kunnen de adressen voor je drukken! Je kunt zowel de enveloppen als de bedrukte adressen voor de geboorte ontvangen zodat je die taak al klaar hebt voor je bevalling. Hieronder zie je een overzicht van personen en instanties die je een geboortekaartje kunt sturen.

 

Familie
Ouders en schoonouders
Grootouders
Broers en zussen
Ooms en tantes
Neven en nichten

 

Werk
Wanneer je bij een klein bedrijf werkt kan je één kaartje sturen. Heeft het bedrijf meerdere afdelingen? Dan kan je een kaartje per afdeling sturen. Ook zakelijke relaties kan je een geboortekaartje toesturen.

 

Vrienden
Je eigen vrienden en vriendinnen
Ouders van je vrienden
Vrienden van je ouders

 

Kennissen
Buren
Geloofsgenoten
Sportclub
Sportgenoten
Mensen die je kent van muziek of een ander hobby
Mensen die je kent van een zwangerschapscursus

 

Instanties
Verloskundigenpraktijk
Kraamafdeling van het ziekenhuis
Huisarts
Kraamverzorgende
Kinderdagverblijf (bij oudere kindjes)
School (bij oudere kindjes)