Lettertypes geboortekaartje

Welk lettertype past bij mijn geboortekaartje?

Bij het ontwerpen van het geboortekaartje is het kiezen van het lettertype een belangrijk onderdeel. De keuze van het lettertype bepaalt mede de uitstraling van een geboortekaartje. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten. In dit blog bespreken we alles over teksten en lettertypes. Wanneer je dit hebt gelezen kan jij het perfecte geboortekaartje maken voor jouw kindje. In onze editor kan je ieder geboortekaartje volledig aanpassen naar eigen wens. Of start met een blanco geboortekaartje en maak een eigen ontwerp.


Soorten lettertypes

Bedenk van te voren wat je wilt uitstralen op het geboortekaartje. Ga je voor een stoer of juist schattig geboortekaartje. Of heb je een stoer geboortekaartje die je iets liever wilt maken met een sierlijk lettertype? Of heb je juist een schattig kaartje die je iets stoerder wilt maken? De lettertype keuze kan hier veel in betekenen. Experimenteer ook eens in onze ontwerptool met verschillende lettertypes, het kan de kaart een hele andere uitstraling geven. Hieronder vind je een aantal sierlijke en een aantal stoere lettertypes die veel gebruikt worden op een geboortekaartje.

 

 

 


We raden aan om maximaal twee verschillende lettertypes te gebruiken op een geboortekaartje. Eén lettertype voor de naam en het gedicht en één lettertype voor de overige tekst.

 

Grootte tekst

De naam van de baby staat altijd prominent op het geboortekaartje. Het is de eyecatcher van de kaart. Maar let er op dat de naam niet té groot wordt en dat de tekst niet te dicht op de rand zit. Dit geldt overigens voor alle teksten op de kaart. Je hebt dan namelijk kans dat, bij het snijden het de geboortekaartjes,  de tekst van de kaart wordt gesneden.  Maak de tekst ook niet te klein, het moet wel leesbaar zijn, ook voor opa’s en oma’s. Gebruik folie alleen bij de naam en eventueel het gedichtje. Bij kleinere teksten bestaat de kans dat de folie niet goed pakt.
We raden aan om altijd even een proefdruk van het geboortekaartje te bestellen zodat je de tekst op ware grootte ziet op de kaart.

 

Tekstvlak

In onze editor wordt een tekstvlak geopend wanneer je een tekst wilt toevoegen aan het geboortekaartje. Plaats de tekstvlak op de juiste plek op het kaartje. Maak het tekstvlak eventueel groter, wel binnen de kaders van de kaart,  zodat zinnen niet worden afgebroken.


Interlinie

De juiste interlinie doet ook veel met de uitstraling van het geboortekaartje. In onze editor wordt dit regelhoogte genoemd. Dit is de ruimte die tussen de regels zit. Bij een gedichtje is het mooi om net wat meer witruimte tussen de regels te laten. Je kunt hier zelf mee spelen in de editor.

Kies hier jouw favoriete geboortekaartje